Nyomoz a NAKA – Telket s új házat kapott az úszori építési engedélyek osztogatója…

3 természetes személy és egy jogi személy ellen indított büntetőeljárást korrupció miatt a NAKA nyomozója a Cipész (Obuvník) fedőnevű korrupcióellenes akció részeként – tájékoztatott a szlovák rendőrség a Facebookon.

A rendőrség szerint egy építkezési cég megvesztegetett egy tisztviselőt. „2015 és 2019 között Úszoron (Kvetoslavov/Dunaszerdahelyi járás) családi házakat épített a cég. A gyanú szerint megvesztegették az építésügyi hivatal egyik alkalmazottját, hogy az érdekeiknek megfelelő döntés szülessen az építési engedély és a használatba vételi engedély kiadásakor. “A hivatalnok legalább 100 ezer euró értékben kapott ennek fejében építkezési telket és egy újépítésű házat” – közölte a rendőrség.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója korrupcióval gyanúsította meg a tisztviselőt és további két személyt. „A hivatalnok, ha bűnösnek találják, 5-től 12 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. A másik két gyanúsítottat kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik. Szabadlábon védekezhetnek. A céget felszámolás fenyegeti” – tette hozzá a rendőrség.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek