Nyomuk veszett a bérlettel közlekedőknek

Csak a havi bérletek főbb kategóriáiban több milliárd forint kiesést könyvelhetett el májusig a fővárosi tömegközlekedés.

Mintegy 1,2 millió darab havi bérlettel adott el kevesebbet a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) az idén január és május között, mint a tavalyi hasonló időszakban – derült ki abból az adatszolgáltatásból, amelyet a fővárosi cég a Világgazdaság kérésére állított össze.

A lapunk által ennek alapján elvégzett számítás szerint míg 2019 első öt hónapjában csaknem 3,2 millió havi jogosultságot váltottak meg a természetes és nem természetes személyek, a köz- és felsőoktatásban tanulók, valamint a nyugdíjasok, addig 2020-ban kétmillió darabnál is kevesebb bérletet vásároltak.

A kiesés összege – abból kiindulva, hogy a havi fővárosi bérlet természetes személyeknek 9500, nem természetes személyeknek 10 500, a közoktatásban és felsőoktatásban tanulóknak 3450, a nyugdíjasoknak pedig 3330 forintba kerül – magasabb lehet 8,2 milliárd forintnál.

A drámai visszaesés egyértelműen a koronavírus-járványnak, valamint az ennek kapcsán hozott óvintézkedéseknek tudható be.

A teljes cikket ITT olvashatja.

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek