Nyugaton a helyzet változatlan: forog a filmváltozat

A Netflix készít filmet Erich Maria Remarque egyik leghíresebb háborúellenes regényéből, a Nyugaton a helyzet változatlanból.

Az adaptáció munkálatai még márciusban kezdődtek, jelenleg a stáb Csehországban, Prágában forgat, és várhatóan ez egész májusban így is marad majd. A produkció első hivatalos fotóit május 4-én tették közzé, a filmben olyan színészek szerepelnek, mint Daniel Brühl, Andreas Döhler vagy Devid Striesow. A Nyugaton a helyzet változatlant Edward Berger (Patrick Melrose) rendezi, a forgatókönyvet Lesley Paterson és Ian Stokell írta.

 

Remarque örök klasszikusa, a Nyugaton a helyzet változatlan először folytatásokban jelent meg 1928-ban egy német magazinban, hogy aztán 1929 elején regény formájában is napvilágot lásson. Története a szerző saját tapasztalatain alapszik az első világháborúból, és talán az egyik leghitelesebben képes bemutatni annak kegyetlenségét.

Forrás: bookstr.com

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek