Nyugdíjas biológus regénye döntött rekordokat

Delia Owens, egy nyugdíjas biológus, aki életének nagy részét hiénák, elefántok és oroszlánok tanulmányozásával töltötte a vadonban az egyik legsikeresebb íróvá vált első fikciós regényével, az Ahol a folyami rákok énekelnekkel.

A magyarul a Libri kiadó gondozásában megjelent regény helyszíne az 1950-es, 60-as évekbeli észak-karolinai lápvidék, ahol egy sorsára hagyott kislány a főszereplő, középpontjában pedig egy rejtélyes, megoldatlan gyilkosság áll, amely felforgatja a helyi közösség életét. A könyv egyszerre krimi és fejlődésregény, a New York Times kritikája szerint pedig „fájdalmasan gyönyörű”.

Az Ahol a folyami rákok énekelnek 2018 augusztusában jelent meg először Amerikában, és először nem fogyott belőle számottevő példány, azonban később, köszönhetően többek között annak is, hogy Reese Wintherspoon beválogatta Hello Sunshine könyvklubjába, az eladási szám jelentősen megnőtt. 2019-re közel 4,5 millió fogyott a könyvből, megelőzve olyan írókat is, mint Stephen King, Margaret Atwood vagy John Grisham. Azóta első helyen szerepel mind New York Times bestseller, mind pedig az Amazon sikerlistáján.

Reese Wintherspoon produkciós cége készít majd filmet a regényből, sőt, a színésznő szerepet is vállal majd benne a The Guardian cikke szerint.

Forrás: The Guardian


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek