Nyugdíjasok számláit fosztogatta egy dunaszerdahelyi banki alkalmazott

Lopás gyanúja miatt indított eljárást a dunaszerdahelyi rendőrség egy nő ellen, aki pénzintézeti alkalmazottként összesen 70 ezer eurót emelt le az idős ügyfelek számláiról.

A gyanúsított mindent beismert. Pénzintézeti dolgozóként rálátása volt kliensek pénzügyi helyzetére, és hozzáféréssel rendelkezett  számláikhoz. Fokozatosan tippelte ki a – főleg idősebb – áldozatait, akiknek megtakarítások voltak a számláikon. Azt feltételezte, hogy az idősebb emberek nem fogják rendszeresen ellenőrizni a pénzmozgást a számláikon, amelyekről összegeket vett le, néha visszatett rájuk valamennyi pénzt, és közben a szükséges nyomtatványokon aláhamisította az ügyfelek aláírását.

A rendőrségi vizsgálat során bebizonyosodott, hogy 9 ügyfelet károsított meg ilyen módon, és összesen csaknem 74 ezer eurót tulajdonított el a számláikról. A pénz egy részét visszatette, azonban ez már felkeltette az egyik károsult figyelmét, aki panaszt tett emiatt. Az ezt követő vizsgálat során derült fény az illegális ténykedésre.

A 45 éves gyanúsítottat – aki szabadlábon védekezhet – 3-tól 10 évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti a bíróság a védett személyek ellen súlyos módon elkövetett lopásért.

 

Forrás: bumm.sk, Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök 


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek