Nyugdíjba vonuló tanárok köszöntése Baján

Bensőséges ünnepség helyszíne a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának aulája volt.

Nyugdíjba vonulása alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vett át Nagyhegyesiné Font Anikó és Gernerné Kemmer Rosemarie. A két nyugdíjba vonuló pedagógust Szauter Teré­zia, az MNÁMK főigazgatója köszöntötte. A két kiváló pedagógus tiszteletére rendezett ünnepségen fellépett az UBZ-Nachtigallen kamarakórus és az intézmény kórusa, népdalt énekelt Hollósi Panna és angol nyelvű dalt adott elő a Kollégiumi Zenekar. Vujkov Ágota a kollégák, Szettele Katinka a volt tanítványok nevében osztotta meg megható ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel. Az emlékérmeket Szauter Terézia főigazgató és Peter Stübler német igazgató adta át.

Nagyhegyesiné Font Anikó egész életében, lassan 40 éve tanárként dolgozott, dolgozik. A tanítás mindig is meghatározta az életét. Gimnáziumi évei alatt kiderült, tud a tanulásban segíteni a társainak – ez útmutatás volt pályaválasztásánál.

Gernerné Kemmer Rosemarie bajai születésű, vajdasági származású magyarországi német családban nevelkedve talán nem is választhatott más pályát, mint a családi értékek továbbvitelét pedagógusként: a Bajai Tanítóképző Főiskola német nyelvű tanítói diplomáját a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem német szakos általános iskolai tanári diplomájának megszerzése követte, melyet a mentorpedagógus-szakvizsga tett teljessé. A pályán eltöltött 40 év alatt folyamatosan képezte magát, hogy az újabb és újabb kihívásoknak meg tudjon felelni, magas színvonalon láthassa el feladatait. Kísérleti módszertani anyag véleményezése, hallgatók módszertani képzése, német nemzetiségi tankönyvek szakértése, együttműködés a kétnyelvű nemzetiségi iskolák kerettantervének kidolgozásában fémjelzik elkötelezett munkásságát a német nemzetiségi területen.

Forrás: BAON.hu

Révhegyi Andrea

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek