Ő lett a Fidesz-KDNP új EP-képviselője

A helyettes államtitkári széket hagyta ott a brüsszeli képviselőségért az új képviselő, aki szerint az EU érték, de nem önmagában.

Schaller-Baross Ernőt, a Miniszterelnökség jelenlegi nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkárát jelöli a Fidesz-KDNP a lemondás miatt megüresedett európai parlamenti (EP-) képviselői helyre – közölte a Fidesz kedden az MTI-vel.

Közleményükben idézték Schaller-Baross Ernőt, aki hangsúlyozta: több mint tízévnyi külpolitikai szakmai tapasztalattal meggyőződése, hogy a 21. században az európai együttműködés keretei között erős nemzetekre, szuverén államokra és a józan konzervativizmus hangjára van szükség.

„Az Európai Unió érték, de nem önmagában vett cél, hanem eszköz a magyar érdekek képviseletében és a magyar sikerek elérésében” – fogalmazott a jelölt, hozzátéve, hogy EP-képviselői megbízatása során is ebben a szellemiségben kíván dolgozni Magyarország és a magyar nemzethez tartozó valamennyi polgár érdekében.

A Fidesz kommünikéje ismertette Schaller-Baross Ernő életrajzát is. Eszerint a kormánypártok jelöltje 1987-ben született Budapesten, 2010-ben szerzett jogi diplomát a Károli Gáspár Református Egyetemen. 2002 óta a Fidelitas, 2010-től pedig a Fidesz tagja. Egyetemi évei alatt gyakornokként dolgozott az Országgyűlés Képviselői Irodaházában.

A németül és angolul beszélő szakember 2010 és 2012 között a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárságának külügyi kapcsolatokért felelős munkatársa, 2012 és 2018 között a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány külügyi igazgatója, illetve az Országgyűlés alelnökének külügyi tanácsadója volt. 2017 és 2018 között a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének külügyi tanácsadójaként tevékenykedett. 2018-tól a Miniszterelnökség nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

Szájer József 2020 novemberének végén mondott le – december 31-ei hatállyal – EP-képviselői tisztségéről, ezért kellett a Fidesz-KDNP-nek új képviselőt jelölnie.

A Fidesz-KDNP EU-képviselőinek jelenlegi, immár teljes névsora így a következő:

Bocskor Andrea

Deutsch Tamás

Deli Andor

Gál Kinga

Győri Enikő

Gyürk András

Hölvényi György

Hidvéghi Balázs

Járóka Lívia

Dr. Kósa Ádám

Schaller-Baross Ernő

Tóth Edina

Trócsányi László

 

(MTI)


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek