Ők lettek A Dal 2023 első elődöntőjének továbbjutói

A válogatók után szombaton este megtartották A Dal 2023 akusztikus elődöntőjét, ahol a tíz versenydal közül négy produkció jutott tovább a döntőbe.

Akusztikus hangszerelésben adták elő dalaikat a fellépők, azt est végére pedig szoros versenyben kialakult a végeredmény.

 

Szekeres András (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

A DAL 2023 első akusztikus elődöntőjének továbbjutói: Panka és Kristóf (Nincsen semmi boldogságom), a QUACK (Akkor is), Szekeres András (Az ősz) és a Titán (Éjféli járat). Ők már bent vannak a döntőben.

Idén is a közönség dönt a győztesről. A négy válogatóból összesen húsz dal jutott tovább a két elődöntőbe, ahonnan négy-négy dal kerül a döntőbe.

A győztes zeneszám megkapja az Év Dala 2023, valamint a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 címet. Előadója pedig a két elismerés mellett tízmillió forintot nyer, amit zenei pályája építésére fordíthat. A döntőbe jutott másik hét dal előadója sem távozik üres kézzel a műsorból, ők is részesülnek nyereményben.

 

A Quack együttes (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

Április 22-én, szombaton este kerül sor a második elődöntőre a Duna Televízióban. A show-műsor idei házigazdái Rókusfalvy Lili és Fodor Imre, a szakmai zsűri tagjai pedig Mező Misi, Wolf Kati, Ferenczi György és Egri Péter.

 

Szöveg: Vona Ildikó

Nyitókép:  A Titán zenekar az elődöntőben (Fotó: MTI/ Kovács Attila)

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek