Ökölvívó-vb – Kovács Pál is kiesett

Bernáth Attila és Kovács Richárd után a 80 kilogrammban szereplő Kovács Pál is elveszítette nyolcaddöntőjét és búcsúzott a belgrádi ökölvívó-világbajnokságon, amelyen így nem maradt versenyben magyar bokszoló.

    Kovács észt, majd lengyel ellenfél legyőzésével menetelt a legjobb 16 közé, ahol a kazah Nurbek Oralbaj már túl nehéz ellenfélnek bizonyult számára.
A félnehézsúlyú magyar öklöző az első menetben kissé megilletődött volt, igyekezett távol tartani magától riválisát, és messziről indítani, de kevés kísérletéből ritkán talált, míg ellenfele – bár nem ütött sokat, de – magabiztos és pontos volt.

A második szakaszt kifejezetten jól kezdte Kovács, az első fél percben többször sikerült meglepnie riválisát, elhajlás után szép kombinációkkal eredményesen támadott. Ezt követően is végig bátran öklözött a menetben, ám a kazah a folytatásban többször is jól előzte meg, gyors kombinációkkal számos alkalommal talált, így ezt a szakaszt is megnyerte.

A zárómenetben Kovács Pál már nagyon fáradt volt, ennek ellenére ment előre, a gongszóig harcolt, de ütései már pontatlanok voltak, a kazah pedig kontrából is jól bokszolt és egyhangú pontozással megérdemelt győzelmet aratott.
A hétfői három vereséggel lezárult a tízfős magyar csapat szereplése a szerb fővárosban.


Hasonló cikkek