Idén már lesz rendes érettségi Szlovákiában, de komoly enyhítésekkel

Branislav Gröhling szlovák oktatási miniszter leszögezte, nem látja okát annak, hogy a 2022-es tanévben ne klasszikus érettségi legyen, jelenléti formában.

A tárcavezető leszögezte, a járványhelyzet és a kaotikus tanév miatt ugyanakkor több enyhítésen is gondolkodnak. Az már gyakorlatilag biztosra vehető, hogy az érettségi írásbeli részén könnyítés várható.

A tervek szerint az írásbeli érettségiken a megszokottnál 15 perccel több idő áll majd rendelkezésre.

Hogy a szóbeli érettségin pontosan milyen változások várhatóak, egyelőre nem tisztázott. A minisztérium folyamatosan egyeztet a pedagógusokkal és az illetékes civil szervezetekkel. Úgy tudni, néhány héten belül bejelentik a módosításokat. Gröhling kijelentette, szeretné, ha a szóbeli érettségi kérdéseket, tételeket úgy dolgoznák át, hogy azok megfeleljenek az online oktatás során átvett anyagnak.

A miniszter szerint az lenne a jó, ha minden iskola ahhoz szabná az érettségi témákat és a kérdések “mélységét”, hogy a távoktatás során milyen témaköröket sikerült részletesebben átvenni és melyek azok, amelyekre esetleg nem jutott idő.

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek