Oktatási céllal hasznosulhat a régen bezárt salgótarjáni főiskola épülete

Oktatási célra adná el a volt Pénzügyi és Számviteli Főiskola épületét Salgótarján önkormányzata, a nyílt pályáztatás útján történő értékesítésről rendkívüli ülésen döntött a város közgyűlése.

A határozatban 10 évre szóló oktatási célú hasznosítási kötelezettséget és 10 évre elidegenítési tilalmat kötnek ki, valamint 100 millió forint kötbérfizetési kötelezettséget arra az esetre, ha a vevő nem oktatási célra használná az épületet. Az induló áfamentes vételár 641 millió 478 ezer forint.

Fekete Zsolt polgármester az ülésen ismertette: a kétszárnyas, csaknem 3600 négyzetméter alapterületű, 1,35 hektáros ingatlan 1978-ban épült, attól az évtől működött ott a Pénzügyi és Számviteli Főiskola. Az intézményt 2000-től jogutódja, a Budapesti Gazdasági Főiskola működtette, majd tevékenységét 2013. szeptember elsejével megszüntette. A korábbi állami tulajdonú vagyon tulajdonosa 1991. április 19-től Salgótarján önkormányzata.  Az épületet jelzálog nem terheli. Két sportpálya van az ingatlanon, egy salakos focipálya és egy beton teniszpálya, az udvaron burkolattal ellátott parkolókat építettek ki.

Fekete Zsolt kitért arra is: ahhoz, hogy bérbe adhassák az épületet, 960 milliós felújítást kellene elvégezni, amire az önkormányzatnak nincs pénze. Az elmúlt időszakban többen jelezték, hogy megtekintenék az ingatlant. A határozatot vita nélkül, egyhangúlag, 12 igen szavazattal fogadták el Salgótarján képviselői.

Információnk szerint az egykori főiskola épületében, a megyeszékhelyen zajló jelentős egészségügyi infrastruktúra-fejlesztéshez kapcsolódva, egészségügyi képzőhelyként kapna új funkciót. 

 


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek