Olaj szivárgott Bősnél egy svéd utasszállító hajóból

Olaj tartalmú anyag szivárgott egy svéd személyszállító hajóból, a bősi vízierőmű közelében. A szlovák környezetvédelmi minisztérium tájékoztatása szerint a helyzetet stabilizálták.

Olajos anyag szivárgott egy svéd személyszállító hajóból, a bősi (Gabčíkovo) vízerőmű közelében. Az erőmű dolgozói szerda délután észlelték az olajfoltokat a víz felszínén. A hajó jelenleg a zsilipkamrában van – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Marián Bocák, a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat (SVP) szóvivője. „A vízgazdálkodási vállalat vezetői a vészhelyzeti tervnek megfelelően azonnal intézkedtek, és értesítették az illetékes járási hivatalokat, a Szlovák Környezetvédelmi Felügyelőséget, a közlekedési hivatalt és a mentőegységeket” – mondta Bocák.

A tűzoltók a helyszínre vonultak, hogy felmérjék a kár mértékét és megállapítsák, milyen intézkedésekre van szükség. Bocák tájékoztatása szerint a vízgazdálkodási vállalat minden illetékessel együttműködik a válsághelyzet elhárításában. „Minden beavatkozó egység prioritása, a környezetre gyakorolt negatív hatások megelőzése” – jelentette ki a környezetvédelmi tárca.

Forrás: bumm.sk

Fotó: A nyitókép képernyőfotó/Bumm.sk

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek