Olasz szennyvíziszapot hoznának az egerszalóki termálforrások közelébe

Az Eger környéki polgármesterek egy közleményből tudták meg, mire készül egy kis magyar családi vállalkozás. Évente 200 ezer tonna külföldről származó szennyvíziszappal és más hulladékokkal töltene fel egy Eger közeli, régi homokbányát egy kis magyar családi vállalkozás – értesült a 24.hu.

A települések polgármesterei a kormányhivatal közleményéből tudták meg, hogy mire készül a budapesti székhelyű Midori-Öko Kft. A cég Olaszországból és Szlovéniából hozná az iszapot, amelyet egy Egerszólát és Egerszalók közötti homokbányában semlegesítene.

A kft.-t egy házaspár alapította 2011-ben, a cég alig néhány millió forintos forgalmat produkál évente, ennek ellenére kért engedélyt a nagyszabású nemzetközi üzletre a zöldhatóságtól.

A közlemény szerint a külföldi szállítmányok nagyobb hányadát a lakossági szennyvíziszap tenné ki, de több tízezer tonna állati és növényi hulladék „kirohasztott anyaga” is érkezne a határon túlról. Az iszapot az egerszalóki termálforrásoktól alig néhány kilométerre lévő bányában kevernék össze mésszel és homokkal, hogy talajjavító anyagot állítsanak elő belőle.

A települések vezetőit megdöbbentette a hatósági levélben tudomásukra hozott terv – írja a lap.

Forrás: 24.hu


Hasonló cikkek