Olaszországban élő magyar gitárművésznő koncertezett Miskolcon

Minár Mónika 2008-ban Miskolcon végzett a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd Olaszországban tanult. Diplomáját a Velence melletti Castelfranco Veneto-i zeneművészeti egyetemen kapta meg. A művésznő most visszatért, és egy fesztivál meghívott vendégeként adott koncertet a Miskolci Galériában.

Minár Mónika gitárművész

Tavaly nagy sikert aratott a Magyar-Ukrán Dal Napok rendezvény, így a főszervező, Vihula Mihajlo gitárművész idén egy nagyobb szabású eseményt álmodott meg, 150 fős fellépői gárdával, több zenekarral, kórussal, szólistával. Az ő felkérésére érkezett Minár Mónika, és a két művész közös gitárprodukcióval is megörvendeztette a miskolci közönséget a hétvégén megtartott, háromnapos zenei fesztiválon.

Az Olaszországban élő művésznő az elmúlt időszakban egy különleges koncertsorozatot állított össze, ahol női komponisták műveit népszerűsíti. Idén júliusban a gyöngyösi gitárfesztiválon a nápolyi születésű Teresa de Rogatis (1893-1979) szerzeményeiből adott hangversenyt.

Hasonlóan merész vállalkozás volt 2014-ben az az ősbemutató, amit az Aradi Filharmonikusokkal közösen valósított meg. Akkor egy argentin szerző, Oscar Emilio Tirao “Conciertango Buenos Aires” című gitárra és nagyzenekarra írott művét mutatta be Aradon.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek