Olaszország: Büntetnék azokat, akik szerint csupán anyára és apára van szüksége a gyereknek

Avatar

Olaszországban büntetnék azokat a szülőket, akik nem engednék el gyermekeiket az iskolákban tartott gender-programokra. Egy új törvényjavaslat értelmében még az is bűncselekmény lehet, ha valaki a hagyományos családmodell mellett érvel. A törvénytervezet ellen Rómában tüntettek.

Piazza del Popolo újra nagyszabású tüntetés színhelyévé vált, amelyet a genderideológia erőszakos terjesztése ellen és családok védelme érdekében hirdettek meg. A homofóbia és transzfóbia elleni törvénytervezet ellen demonstrálnak családvédő civil egyesületek, katolikus mozgalmak, illetve az olasz jobbközép politikusai.

A liberális baloldali Demokrata Pártnak egyelőre az azonos neműek házasságának jogerőre emelését sikerült elfogadtatnia. Már ez ellen is nagyszabású tiltakozásokat szerveztek. A genderideológia kötelező oktatásáról és a homoszexuális párok örökbe fogadásának engedélyezéséről azonban idáig nem született döntés. Ezt a folyamatot gyorsítaná fel az Alesandro Zan, Ivan Scalfarotti és Laura Boldrini baloldali és liberális képviselők, egyben LMBTQ-aktivisták nevéhez fűződő törvényjavaslat, amelyről a parlament a jövő héten vitázik.

Amennyiben a javaslatot megszavazzák, az új törvény alapján megbüntethetik azokat a szülőket, akik visszautasítják a genderideológia iskolai oktatását, és nem engedik meg, hogy gyermekeik részt vegyenek a homoszexualitás iskolai népszerűsítésén.

A törvénytervezetet benyújtók azt is büntethetővé szeretnék tenni, ha valaki szerint egy gyermeknek egy anyára és egy apára van szüksége, nem pedig két apára vagy két anyára.

Forrás: hirtv


Hasonló cikkek