Oltóbusz járja Helvéciát

Helvécián járt szombaton a Magyar Honvédség oltóbusza. Ballószög, Jakabszállás és Helvécia lakói az egyadagos Janssen vakcinát kapták meg

A művelődési házhoz parkolt be a mobil oltóállomás, ahová a helvéciaikon túl a jakabszállásiakat és ballószögieket várták. Rajtuk kívül néhány kecskeméti is jelentkezett oltásért. Az oltóbuszon dr. Kormos András orvos alezredes, a kecskeméti MH Egészségügyi Központ, Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet vezető-helyettese végezte az oltásokat.

Balogh Károly, Helvécia polgármester örömét fejezte ki, hogy helybe jött az oltóbusz, hiszen ez sokaknak nyújt segítséget. Egyrészt helyben elérhető lett, regisztráció nélkül. Másodsorban szombat lévén nem kell szabadságot kivenni, ráadásul a Janssen vakcina egyadagos, így nem kell még egy napot rászánni. Harmadsorban, azok, akik saját maguk nem tudták megoldani az oltásra való bejutást, azokat a tanyagondnok szállított be. Végül az oltóbusz arra is lehetőséget adott, hogy a kerekesszékes lakoshoz helybe is kimenjenek.

A mobil oltóállomásra regisztráció nélkül jöhettek az érdeklődők, akik helyben jelentkezhettek. Az adminisztrációt a művelődési házban végezték a szakemberek, majd a buszon történt a vakcina beadása – adta hírül a BAON.

Juhász Márta

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek