Olvasni jó: újranyitottak a Mórahalmi Járás könyvtárai is

A járványügyi szabályokat betartva, védettségi igazolvánnyal ismét látogathatóak a könyvtárak belső terei.

Jó hír ez mindazon olvasóknak, akik az oltás mellett döntenek, és már alig várják, hogy könyvtárból kölcsönzött könyvet vehessenek a kezükbe. Minden 18 év feletti személy, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal, igénybe veheti a járás hét településének könyvtári szolgáltatásait, illetve azok a kiskorúak is, akiket védettségi igazolványt birtokló felnőtt kísér.

A könyvtárosok, az olvasás illetve a könyvtár szerelmesei már nagyon várták a nyitás pillanatát, és örülnek az előrelépésének. Ám sok helyen fenntartják a nyitás előtti, már megszokott kölcsönzési módokat. Tehát az előre megbeszélt kölcsönzést – hogy a belső terekbe ne kelljen bemenni – vagy az erre a célra kialakított könyvpontokat. Hiszen azokat az olvasni vágyókat sem szeretnék cserbenhagyni, akik nem akarják felvenni a vakcinát, vagy egészen egyszerűen most várnak az oltásra, netán nem kapták még kézhez az okmányukat.

A moranettv.hu beszámolója szerint példának okáért Domaszéken, Zákányszéken és Mórahalmon megmarad a kültéri „kapus”, „könyvpontos” vagy „teraszos” kölcsönzés. További információkért érdemes ellátogatni a könyvtárak Facebook – oldalára vagy saját honlapjaira.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt képünk illusztráció!

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek