“Ön jegye hová szól?” Főszerepben a vidámság

 

Folytatódott a Bartók Plusz Miskolci Operafesztivál. A harmadik napon, vasárnap a gyerekek a Világszép Nádszálkisasszony mesejátékot tekinthették meg, míg a térzene kedvelői a Classic Brass Quintet koncertjét hallgathatták a Pátria-közben.

Ezután Lendvai Péter szerzői estjére került sor a Szentháromság ortodox templomban, és ismét megrendezték a Dîner en blanc elnevezésű vacsoraestet, mely érdekessége, hogy szabadtéri esemény és kizárólag fehér ruhában érkező vendégek vehetnek rajta részt.

A Nagyszínházban zenei csemege várta az ínyenceket. Lehár Ferenc: A víg özvegy című operettje került bemutatásra Vizin Viktóriával, Dániel Gáborral, Vadász Zsolttal a főszerepben.

A negyedik napon, hétfőn az „Ezrek operája” programhoz – Verdi Aidájához kapcsolódva -, kedvcsináló koncertet rendezett a Fesztivál, melyen közreműködtek a pénteken bemutatásra kerülő opera énekesei.

A Belvárosi Református Templomban megtartották a Collegicum Musicum – Orgonapont koncertsorozat nyitóhangversenyét. Szabó Balázs orgonált, a Nemzeti Énekkart Antall Mátyás vezényelte, a műsorban Brahms, Orbán, Widor és Kodály művei hangzottak el.

Könnyed hangulatú koncerttel örvendeztette meg közönségét a Miskolci Nemzeti Színház énekkarából alakult Swingelő kórus, mely Regős Zsolt vezényletével aratott hatalmas sikert.

Két hangversenynek adott otthont a miskolci színház: először Girolamo Deraco és együttese játszott, majd Színes hangok címmel Varga Andrási Gábor és barátai muzsikáltak a Játékszínben.

A programok kedden folytatódnak. Az aktuális rendezvényekről a fesztivál honlapján lehet érdeklődni.

Szöveg és fotó: Vona Ildikó


Hasonló cikkek