On The Spot – eltűnik a MTVA képernyőjéről

Az MTVA 2019-től már nem fogja vetítetni az On The Spot néven ismerté vált, Cseke Eszter és S. Takács András által forgatott dokumentumfilmeket.

A dokumentumfilmezést forradalmasítónak is tekinthető Cseke Eszter és S. Takács András közel 10 évvel ezelőtt egy kis kézikamerával vágott neki a világnak és kezdett el forgatni a világban folyó eseményekről olyan sorozatokat, melyek nemcsak a hazai közönséget “varázsolták el”, hanem számos rangos filmes díjat is kiérdemelt. Azóta számos kereskedelmi (Spectrum) és köztévé is műsorra tűzte az On The Spot névre keresztel alkotást, mégis, 9 évnyi munka és siker után az MTVA 2019-től már nem tart igényt az alkotópáros munkáira.

A sors iróniája, hogy a filmes házaspár a sajtóból értesült elsőként az eseményekről, nem sokkal azután, hogy New Yorkba érkeztek, ahol a világ legkiemelkedőbb közszolgálati műsorait szemléző INPUT fesztiváon egyedüli magyarként képviselik hazánkat.

Cseke Eszter és S. Takács András facebook oldalukon is megosztották a hírt, hozzátéve, hogy az idei sorozatra még érvényes szerződésük van a Duna Tv-vel, melynek forgatása jelenleg is folyik.

“Mivel Magyarországról a legtöbbet a Duna Tv fektette a dokumentumfilm-sorozatunkba, ezúton is szeretnénk megköszönni az együttműködést, hogy szabadon, függetlenül és méltósággal dolgozhattunk az elmúlt években”

– írják a május 1-sején kelt bejegyzésükben. A páros biztosítja nézőközönségét, hogy valamilyen formában biztosan jelen lesznek a képernyőkön 2019-ben is. 

A MTVA azzal indokolta döntését, hogy a dokumentum-sorozatra szánt költségeket másfajta témájú alkotásokra tervezi fordítani, melyek a közép-, kelet- és dél-európai kisebbségek helyzetét teszik a fókuszba.

Az alkotópáros eddigi nemzetközi és hazai díjainak listája honlapjukon az “AWARD” menüpont alatt érhető el.


Hasonló cikkek