Önbíráskodott, kommandósok mentek érte is

Az érdi rendőrök három férfit állítottak elő egy lendülettel február első napján: egy bosszúszomjas volt férjet, és két jogerősen elítéltet ébresztettek hétfő hajnalban – közölte a police.hu.

Köztük volt az 56 éves V. János is, aki ellen a Budapest Környéki Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja bocsátott ki elfogatóparancsot, mert az önbíráskodás bűntettének elkövetése miatt jogerősen kiszabott szabadságvesztésének letöltését nem kezdte meg. De ő csak második volt a sorban, először egy ercsi címre mentek a hatóság emberei, ahol egy bosszúszomjas volt férjet keltettek.

Az 54 éves férfinak a válást követően sem javult kapcsolata volt feleségével, elmérgesedett viszonyukat, rendszeres vitáikat többször megbosszulta a gyanú szerint. Egy ilyen alkalommal, 2021. január 19-én elvágta volt neje autójának fékcsövét, három nappal később pedig összekarcolta a karosszériát és levágta a kerekek szelepét.

Főként a szerencsének volt köszönhető, hogy nem lett tragédia a megszűnt fékhatás menet közbeni észleléséből. A nő életét is veszélyeztető cselekedet, valamint a második akció közel 700 ezer forintos javíttatási költséggel járt – közölte a rendőrség honlapja. Elfogásakor a házában tartott kutatás alkalmával a bűncselekmények elkövetéséhez köthető csavarhúzót, csípőfogót lefoglalták.

A férfi kihallgatásán részben beismerő vallomást tett, a fékcső elvágását tagadta. Őrizetbe vétele mellett folyik ellene közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, valamint rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárás, a rendőrök kezdeményezték letartóztatását.

A rendőrök végül visszatértek Érdre, ahol egy elítélt elővezetését végezték el, a Budapest Környéki Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportjának körözése miatt. A 26 éves férfi előállítását követően megkezdhette fogház fokozatú szabadságvesztésének kitöltését.

Fotónkon V. János elfogása látható (MTI/Mihádák Zoltán).

 

HírMix | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek