Once/Egyszer – musicalbemutató a Madách Színházban

Once/Egyszer címmel mutat be musicalt a Madách Színház szeptemberben.

A darab, amelynek különlegessége, hogy a szereplők maguk alkotják a zenekart is, Szirtes Tamás rendezésében, non-replica változatban lesz látható. A musical világszerte nagy sikert aratott, számos díjat nyert.

A Once/Egyszer John Carney azonos című, 2007-es kultfilmje nyomán készült, a színpadi változatot 2011-ben Enda Walsh írta. Szirtes Tamás rendező szerint a musical számos újdonságot hozott a zenés színház műfajába, az egyik az a különleges követelményrendszer, amelyet egy színház társulata elé állít. Az előadás szereplői ugyanis zenélnek: a darab egy színházban kezdődik, ahol egy zenekar készülődik, innen indul ki és ide tér vissza a történet.

A hangszeres tudást igénylő előadás szereplőválogatása hosszú folyamat volt, az ország minden pontjából érkeztek művészek. A darab abban is különbözik a legtöbb musicaltől, hogy nem egy nagy színes mesét, hanem hétköznapi, emberi történetet mutat be, ugyanakkor egy olyan történetet, amely az életben egyszer esik meg az emberrel – erre utal a cím is. Egy dublini utcazenész és egy cseh emigráns lány szerelmi története.

A Fiút Dolhai Attila és Zöld Csaba, a Lányt Gubik Petra, Simon Boglárka és Tompos Kátya játssza váltott szereposztásban. Az előadás díszletét Khell Zsolt, a jelmezeket Rományi Nóra tervezi, koreográfusa Tihanyi Ákos lesz.

Forrás: kultura.hu


Hasonló cikkek