Önkéntes szervezetet ismertek el Nógrádban

Az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület nyerte el az idén alapított „Az év Nógrád megyei civil szervezete” díjat, melyet június 22-én vehettek át Salgótarjánban – közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

A Bátonyterenyei Járási Mentőcsoport tagjaként tevékenykedő egyesület hatékonyan járult hozzá a járványhelyzet miatt kialakult problémák kezeléséhez, ezzel kiérdemelve az elismerést – hangsúlyozta a Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A koronavírus-járvány ideje alatt végzett tevékenységük több területre is kiterjedt. Ezek közé tartozik a lakosság tájékoztatása a bevezetett önkormányzati intézkedésekről, közterületek, parkok és buszmegállók vegyszeres, továbbá közösségi épületek, gépjárművek és ruházati anyagok ózongenerátorral történő fertőtlenítése is.

A díjra a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Nógrád Megyei Kirendeltsége, az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi Regionális Mentőszervezet Nógrád Megyei Kirendeltsége, illetve több Nógrád megyei település polgármestere együttesen jelölte az egyesületet.

 

Kiemelt kép: eszakmatramento.hu

 


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek