Online családkutató csoport alakult Bács megyében

A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület (MACSE) szervezésében egy önállóan működő családkutató csoport alakult újjá Bács-Kiskun megyében. A csoport célja, hogy összefogja a megyében élő, a családtörténeti kutatás iránt érdeklődő személyeket.

Végső István, a helyi csoport vezetője elmondta: 2019-ben alakult meg csapat, de két rendezvényt tudtak csak megtartani, a kialakuló járvány előtt. Most azonban új lendületet vettek, és online módon működnek, elsősorban videó-találkozó formájában.

Az újjáalakuló ülésen Reicher Péter, a MACSE elnöke bemutatta az érdeklődőknek az egyesület tevékenységét, majd ezt követően a résztvevők is bemutatkoztak. Az alapítók között van, aki több mint 9000 névvel rendelkezik. Már az alakuló ülésen képviselve volt a 30 év körüli korosztály, ami eddig nem volt jellemző a családfakutatók között.

A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület (MACSE) Magyarország családfakutatóit tömörítő szervezete 2011-ben alakult. Célja a történelmi Magyarországhoz köthető és/vagy magyar származástudattal rendelkező, családtörténettel foglalkozó személyek szervezetbe tömörítése, családfa-kutatási tevékenységük támogatása.

Az adatbázis hozzásegíti a magyar gyökereit kutatni szándékozókat, hogy online kutatással megtalálják a felmenőiket, hozzátartozóikat, határon innen és határon túl.

Forrás: baon.hu

Juhász Márta

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek