Online felolvasómaraton Szabadszálláson

Idén is csatlakozik a Wass Albert Felolvasó Maratonhoz a szabadszállási könyvtár.

A pandémiás helyzet miatt a személyes találkozásra nincs mód, így az eseményhez a vállalkozó szellemű irodalombarátok otthonról, okostelefonjuk segítségével csatlakozhatnak.

Januárban a magyar kultúra napja alkalmából egy héten keresztül tettek fel közösségi oldalukra apró részleteket településükről a könyvtárosok, a kvízjátékban részt vevőknek fel kellett ismerniük az épületeket, helyszíneket. Rengeteg pozitív visszajelzés érkezett, sokakat pedig sétára buzdítottak a képek.

Vass Roland könyvtárvezető elmondta: „Az idei év olyan rendhagyó módon kezdődött, miként a tavalyi abbamaradt. Könyvtárunk rendezvényei az online térbe helyeződtek át. Szilveszterkor is ebben a formában emlékeztünk meg Petőfi Sándor születésének 198. évfordulójáról. Akkor a Szabadszállási Települési Értéktár Bizottsággal és az X-bár Együttessel közösen készítettünk videót, benne például megzenésített Petőfi-versekkel. A felvétel felkerült könyvtárunk januárban indított YouTube-csatornájára, így bármikor visszanézhető.”

A mai világban már sokan rendelkeznek okostelefonnal, ezért ehhez az eseményhez most mindenki otthonról csatlakozhat. Mégpedig úgy, hogy a maga által rögzített maximum ötperces vers- vagy prózarészlet felvételét elküldi az intézmény e-mail-címére. A beérkező anyagokat a rendezvény napján teszi közzé a könyvtár.

Forrás: baon.hu

Juhász Márta

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek