Online iskolaválasztás Csongrádon és Vásárhelyen is

A koronavírus ellenére megy tovább az élet. Mindenki igyekszik rendszert vinni a napokba, még akkor is, ha most már egyre több tevékenység helyeződik át az online térbe, mint például az iskolaválasztás.

Az oktatási intézmény megválasztása minden életkorban fontos, hiszen nem mindegy milyen esélyei vannak a gyermeknek a továbblépésre. Ez gyakran múlik a tanuló képességein, tenni akarásán, de magának az iskolának és a pedagógusoknak is jelentős szerepe van abban, hogyan alakul egy-egy diák tudás iránti vágya. Mert sokszor az osztály légköre, a tanító(k) személyisége, a  nebulók és a tanítás iránti szeretete érzékenyebben hat (akár tudat alatt, akár látható módon) a kisdiákok haladására, mint maga a tananyag. Ezért az első oktatási intézmény, az első élmények a tanárokkal és a diáktársakkal nagymértékben befolyásoló tényezők

A vírus miatt most elmaradnak a szokásos személyes kapcsolatot igénylő találkozások, iskolába csalogató programok, amik nehezítik a szülők, újdonsült elsősök és a befogadó intézmények dolgát. De az új, online módszereknek köszönhetően, már most az ősszel megszólítják a leendő iskolapolgárokat számos településen.

Így tesznek pl. Vásárhelyen és Csongrádon is, derül ki a delmagyar.hu beszámolójából. Többek között a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola (Csongrád) és a Domonkos-nővérek Ének-zenei Általános Iskolája (Vásárhely) is a hírlevelek, a weboldal és a bemutatkozó videók, online programok sikerességére számít.

A megkérdezettek megjegyezték, szerencsére már nem olyan idegen a virtuális kommunikáció, hiszen a tavaszi távoktatás során kénytelenek voltak beletanulni az internet használatába az oktatás szintjén is.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola, Csongrád


			

Hasonló cikkek