Online játékkal próbálkozik a kalocsai könyvtár

Kreatív online játékot hirdetett a kalocsai könyvtár, mivel a magyar kultúra napját a hagyományos módon idén nem lehetett megünnepelni, az alkalomra sajátos online játékot eszelt ki a Tomori Pál Városi Könyvtár. 

Az intézmény ezen a héten minden hétköznap földrajzi helyekkel kapcsolatos feladványokat oszt meg, szó szerint kifordított módon: a feltett kérdésre adott válasz egy történelmi vagy jelenleg is létező tájegység, esetleg település nevét adja meg, de csak akkor, ha a szavakat fordítva olvassuk.

A könyvtár egy leegyszerűsített példát is közzétett a játék értelmezéséhez: ha az lenne a kérdés, hogy „Maró folyadék?”, akkor arra a válasz nyilván a sav, ami fordítva Vas megye neve. A napi feladványok ennél persze jóval nagyobb kihívást jelentenek, és Csikós Marianna igazgató szerint sokakban ébresztették fel a játékszellemet. Mint ismert, a könyvtár a koronavírus-járvány miatt jó ideje zárva tart, ezért az intézmény csapata online ötletekkel és könyvkiszállítással igyekszik életben tartani az olvasás szeretetét az emberekben.

Tavaly decemberben indítottak először „öt kérdés, öt válasz” játékot, és ennek sikerén felbuzdulva döntötték el, hogy ismét jelentkezik a könyvtár egy hasonló játékkal. A napi fordulókhoz apró támpontokat minden posztban adnak, a válaszokat pedig a kalokultura@gmail.com-ra várják vasárnap éjfélig. A sorsolás – amelyen „nagy értékű ajándékok találnak gazdára” – február 1-jén, hétfőn délelőtt lesz, a nyerteseket e-mailben értesítik, tájékoztatott az intézményvezető.

Forrás: baon.hu

Juhász Márta

 

Hazai TükörPannon Hírnök 

Kövessen minketFacebook


Hasonló cikkek