Online sportkonferenciák Debrecenben

A koronavírus a sportolók életére is hatással van, de kemény munkájuk a rendkívüli helyzet ellenére sem áll meg. Az edzők, szervezők, pedig igyekeznek megtartani minden eseményt, amit meg lehet, a COVID – intézkedéseknek megfelelően az internet világában is. Így kerül megrendezésre online, december 3-án és 4-én az a két sportkonferencia Debrecenben, ahol világhírű sportolók és a szakma neves képviselői is előadnak.

Az utanpotlassport.hu szervezésében, a Magyar Edzők Társasága együttműködésével zajló rendezvényen megszólal, többek között: März Tamás, Dárdai Pál, Wladár Sándor, Sós Csaba és Kopasz Bálint. Valamint Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár is.

Az első nap „Egy nap az utánpótlásért” konferencián olyan fontos kérdéseket érintenek, minthogy a sportorvos szerint mire kell ügyelniük a fiataloknak a megelőzés érdekében és a felgyógyulásuk után; hogy milyen feladatokkal kell megküzdeniük a sportági szövetségeknek, a kluboknak a járvány idején; hogy miképpen kezelik a különleges helyzetet a tizenéves sportolók. Ezzel kapcsolatban Dárdai Pál a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya is, a Hertha utánpótlás-koordinátoraként osztja meg németországi tapasztalatait.

A második napon a jövő évre halasztott tokiói olimpiáról lesz szó. Épp ezért kapta ez az esemény a „Tekintettel Tokióra” nevet. Minden olyan téma és információ előkerül, amit lehet tudni vagy sejteni a tokiói megmérettetésről. Biztosan lesz-e olimpia, és ha lesz, milyen lesz? – erről Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója beszél majd.

További részletek a programokról az utanpotlassport.hu oldalon érhetők el.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: MTI

Nyitókép: illusztráció


Hasonló cikkek