Online színházélmény a szigorítások idején

A nagyváradi Szigligeti Színház, csatlakozva a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata kezdeményezéséhez online színházi programot indított.

A program debütálása március 15-én volt, a számos ünnepség elmaradását valamilyen módon pótolva, az 1848-as forradalom és szabadságharcra emlékezve online elérhetővé tették az utóbbi évek legnagyobb közönségsikerét arató előadását, Csiky Gergely Buborékok című színművét.

A Novák Eszter által 2015-ben színpadra vitt klasszikus komédiában látszat és valóság feszül egymásnak: Somlayné fényűző életet él és azt porontyainak is biztosítani kívánja, ám ezzel családja egzisztenciáját teszi kockára. Hogy a luxus látszatát fenntarthassák, a szereplők különböző intrikákhoz folyamodnak, míg végül elkerülhetetlenül szembe kell nézzenek emberi kapcsolataik és megélhetésük szétesésével.

Az előadás felvételét a Szigligeti Színház YouTube-csatornáján követhető, március 15-e délelőttől kezdődően tekinthető meg, március 22-ig.

Bábszínház

A nagyváradi Szigligeti és Liliput Társulatok, valamint a Nagyvárad Táncegyüttes ezután sem hagyja színházi élmény nélkül az embereket. Március 18-án, szerdán a Liliput Társulat Szent László csudatettei előadásának örvendhetnek a legkisebbek, március 20-án, pénteken a Nagyvárad Táncegyüttes Nagyvárosi bujdosók előadását láthatják online, március 22-én, vasárnap pedig a Szigligeti Társulat Az eset előadása várja a képernyő elé ülőket.

Forrás: szigligeti.ro


Hasonló cikkek