Önvédelmi kör alakult Vásárhelyen

Az edzések különlegessége abban rejlik, hogy kifejezetten nőknek szólnak, és nem feltétlen a fizikai erőre koncentrálnak, hanem mentális taktikákat sajátítanak el

Az alapító Nyári Júlia hangsúlyozta, hogy az  önvédelmi körrel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy bárkit, bárhol és bármikor érhet támadás. Annak kimenetele pedig nagyban függ attól, hogyan reagálunk az első pillanatban. De ezeket a reakciókat lehet tanulni, gyakorolni és megfelelő felkészültséggel, könnyebben hárítjuk el vagy vesszük észre a veszélyt. Az pedig, hogy ezekre az órákra nőket várnak, azért fontos. Mert a nők potenciális áldozatok lehetnek egy-egy támadáskor.

Guba Zsolt és Kovács Zoltán instruktorok szerint Nem fizikai erejük használatára, inkább a higgadt és magabiztos fellépésre, hatékony önvédelemre tanítják azokat a nőket, akik csatlakoztak a hétvégén megalakuló Női Önvédelmi Körhöz.

Az edzők előtérbe helyezik a problémamegoldó képesség fejlesztését. Edzéseiken utcai és zárt terű támadáskor is sikeresen alkalmazható technikai és taktikai tudást adnak. De a fegyveres és mentális önvédelemre is felkészítenek.

A beszámolóból még egy különösen lényeges dolog kiderül: ezeken az önvédelmi alkalmakon arról is beszélnek, hová fordulhatnak azok, akik áldozatául esnek valamilyen támadásnak. Hiszen rendkívül hangsúlyos, hogy az áldozatok tudják, mik a jogaik és hol kaphatnak támogatást.

forrás: délmagyar.hu

Farkas Cs. Tekla

Ha tetszett a hír, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek