Operafesztivál – A műfajok királynőjét ünneplik Miskolcon

Nyitóparádéval kezdődött a rendezvénysorozat: a jelmezes felvonulók a Hősök teréről indultak és az Erzsébet téren felállított színpadhoz érkeztek, itt sor került az ünnepi beszédekre. Kesselyák Gergely fesztiváligazgató és Alakszai Zoltán, a polgármesteri kabinet főnöke mondott néhány gondolatot a koncertek előtt.

 

Zenészek, táncosok szórakoztatták az arrajárókat este a belvárosban, a színházban pedig egy ősbemutatóval indult a program. Kriza Ákos polgármester köszöntője után Fekete Gyula új operáját tekinthettük meg, ami egy Andersen-mese alapján íródott, Egy anya története címmel.

Az idei rendezvénysorozat egyik főeseménye a Turandot bemutatása lesz, de Verdi Trubadúrját is több ezer embernek szánják. Ezen kívül Bartók Kékszakállúja, Fából faragott királyfija, Prokofjev Tüzes angyala, valamint Poulenc-től Az emberi hang, Deracótól a Facebooking című darabok szerepelnek még a műsorban. A kiegészítő programok között lesz Holdviola lemezbemutató-koncert, felcsendülnek a százéves Csárdáskirálynő operett slágerei, táncolni fognak a Szinvavölgyi Néptáncműhely művészei, de a ragtime, dixieland, swing zene kedvelői számára is akad bőven hallgatnivaló. A fesztivált június 21-én a Virtuózok Gálaest zárja, ahol Miklósa Erika és ifjú tehetségek lépnek színpadra.

 

Szöveg és fotó: Vona Ildikó

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek