Operettel indult az évad a Miskolci Nemzeti Színházban

Lehár Ferenc remekműve, a Luxemburg grófja indította a Miskolci Nemzeti Színház új évadát. Rusznyák Gábor rendezte a nagyszabású produkciót, a premierre pedig szeptember 20-án került sor.

Vajon megvásárolható-e az igazi szerelem? Lehár Ferenc legmulatságosabb operettje arról mesél, mi történik akkor, ha nem csak a pénz és a hatalom dominál, hanem felbukkan a mindent elsöprő nagy érzés.

Jelenet az előadásból: Rózsa Krisztián (Brissard) és Czakó Julianna (Juliette) duettje

Sir Basil, Szaharin kormányzója (Gáspár Tibor) szerelmes az Opera ünnepelt énekesnőjébe, Angèle-be (Eperjesi Erika). Feleségül is venné, de nem házasodhat rangján alul, mert nem engedi a pozíciója. Ellenben, ha Angèle elvált grófnő lenne, rögtön megoldódna a probléma. Ezért van szükség Renére, a szegény párizsi szobrászra (Harsányi Attila), aki váratlanul grófi rangot örököl, persze pénz nélkül. A két fiatalt gyorsan összeesketik, de úgy, hogy nem látják egymást. Három hónap múlva kellene elválniuk, ám a véletlen egy este egymás mellé sodorja őket, s úgy szeretnek egymásba, hogy nem is tudják, ők már házasok.

Gáspár Tibor (Sir Basil) és Seres Ildikó (Fleury) egy közös jelenetben

A remek szórakozást ígérő előadás díszleteit Khell Zsolt, jelmezeit Füzér Anni tervezte, a táncos-koreográfiát Lőcsei Jenő készítette. A főbb szerepekben Seres Ildikó, Rózsa Krisztián, Czakó Julianna, Papp Endre, Varga Andrea, Salat Lehel látható. Közreműködik a Miskolci Balett, a Miskolci Nemzeti Színház zenekarát és énekkarát Cser Ádám/ Philippe de Chalendar vezényli.

(Fotók: Gálos Mihály Samu/ Miskolci Nemzeti Színház)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek