Ópusztaszer: átadták a termelői piacot

Sikeres volt a piac megnyitása, átadása a faluban. Ezt még meg tudták tartani a járványhelyzet ellenére is

A korszerű, mindenki számára elérhető termelői piac nagyon nagy segítség a lakosoknak, árusoknak és vevőknek egyaránt. Hiszen minőségi, helyi termékekhez lehet hozzájutni, mellyel erősítik a térség gazdaságát. Valamint biztos kézből, ellenőrzött helyről, felesleges adalékanyagoktól mentesen vásárolhatnak az érdeklődők.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a járvány miatt sok rendezvény, köztük számos falukarácsony is elmarad a kisteleki járásban. Egy hete még azt sem lehetett tudni, hogy a piacátadó megtartható-e. Akkor a polgármester azt nyilatkozta, hogy nagyon fontos lenne a településnek, ha megtarthatnák az átadást.

Mára már tudjuk, hogy ezt sikeresen meg is tették a hétvégén, a piac pedig nagyon népszerű lett. Sokféle termékkel érkeztek árusok a szombati átadóra, és máris sejthető, hogy a sokféleség a jövőben is megmarad.

Az új létesítményt Antal Imre plébános szentelte meg. Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő az ünnepségen azt emelte ki, hogy a piactér igazi közösségi hellyé, találkozási ponttá válhat, ahol beszélgethetünk ismerőseinkkel. Azt is megemlítette, hogy a térség, illetve az ország valamennyi települése az elmúlt időszakban sokat fejlődhetett, köszönhetően a Magyar Falu programnak. Ezt követően a piac egyből benépesült árusítókkal és vásárlókkal – írja a delmagyar.hu.

Így nyilvánvaló, hogy a 80 millió forintból megépült, szinte közösségi térként működő piac jó szolgálatot tesz majd a helyieknek.

Farkas Cs. Tekla

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek