Órákon át keresték az eltűnt asszonyt

Kedden Fülöpházán eltűnt egy idős asszony. A Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület tagjai segítségével szerencsére időben megtalálták.

Többször is beszámoltunk már a Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület munkájáról, arról, hogyan segítettek megtalálni eltűnt embereket. Most újabb sikeres életmentésről számolt be az egyesület közösségi oldalán.

Mint írták: egy 72 éves asszony egy fülöpházi tanyáról ismeretlen helyre távozott. Mint megtudtuk, a családsegítő szolgálat vette észre az asszony eltűnését, hiszen az előző napi ebéd is érintetlenül maradt. Értesítették a családot és a helyi körzeti megbízottat is, akik a Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület segítségét kérték az eltűnt asszony megtalálásában.

A Hírös Rescue Team kedden a délutáni órákban érkezett a helyszínre nyolc emberrel és egy területkutató kutyával, Mogyival.

A keresésre hőkamerát és drónt is vittek magukkal. A keresésben rendőrök és több település polgárőrei is segítettek. Az eltűnt asszonyt sűrű erdőben keresték, ahol néhol szinte járhatatlan volt az út és az sem segítette a munkát, hogy időközben be is sötétedett. Körülbelül 2-2,5 órás kutatás után szerencsére életben megtalálták az eltűnt asszonyt, aki kicsit kihűlve és kiszáradva került elő. Az ellátás közben Mogyi végig az asszonyt a lábánál fekve őrizte és figyelte az eseményeket. A gyors vizsgálatot követően gondoskodtak a lehűlés védelemről és a folyadék pótlásáról, majd ezután átadták a hölgyet a mentőszolgálatnak további ellátásra és kórházba szállításra. – írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek