Orbán: 2022 végéig ismét 5 százalék lesz a lakásépítési áfa

A magyar ellenzékről a miniszterelnök úgy fogalmazott: “be van darálva és be van töltve, a szélsőjobbtól a kommunistákig, és ott vannak egy bélben, és ezt nem tudom másképpen nevezni, mint a finanszírozóról, aki az egész mögött áll, ez pedig Soros György, ezért hívom ezt Soros-kolbásznak”.

Vera Jourová európai bizottsági alelnök Magyarországot és a magyar embereket érintő kritikus szavairól Orbán Viktor azt mondta: “ez az asszonyság onnan Csehországból úgy látja a magyarokat, mint (…) tökfilkók, akik nincsenek abban a helyzetben, hogy saját döntéseket hozzanak”. Ez olyan sértés, hogy ilyenkor azt kell mondani: álljon meg a menet, ez már nem politika, ez mélyebbre megy, ezt inkább hagyjuk abba – fűzte hozzá.

A kormányfő Vera Jourovát “Soros György emberének” nevezte az Európai Bizottságban, úgy fogalmazva, hogy az ő “tenyeréből eszik”. Vera Jourová nem Csehországot, nem a cseheket, nem az európaiakat, sőt nem is az Európai Bizottságot képviseli, hanem Soros Györgyöt – jelentette ki.
Azzal kapcsolatban, hogy Karácsony Gergely főpolgármester azt vetette fel, az EU finanszírozza közvetlenül a magyarországi baloldali vezetésű önkormányzatokat, a miniszterelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy az EU költségvetésében ma is vannak nagyon jelentős olyan pénzösszegek, amelyeket nem a tagállamok osztanak szét, hanem közvetlenül lehet rájuk jelentkezni programokkal.

Vagyis eddig is volt ilyen lehetőségük a magyar baloldali önkormányzatoknak, de “nem szerepeltek jól” – tette hozzá, megjegyezve: jobban járnak az önkormányzatok is, ha a magyar állam érvényesíti a magyar emberek érdekeit, így az ellenzéki önkormányzatú településeken élők érdekét is jobban tudják képviselni, és több forrást tudnak nekik szerezni.
A koronavírus-járvány okozta válság miatt tervezett uniós pénzügyi alap hitelrészéről azt közölte: Magyarország azért mondott rá igent, mert vannak olyan európai országok, különösen délen, amelyek e pénzügyi segítség nélkül összeomlanának, amitől Magyarország is szenvedne. “Ezért döntöttünk úgy, hogy habár szűken számított magyar szempontból fifty-fifty, kétséges a dolog, de ha az európai logikát követjük és a szolidaritást is figyelembe vesszük, akkor a többiekkel közösen érdemes vállalnunk ezt a kockázatot” – mondta.


Hasonló cikkek