Orbán: Nincs minden magyar emberben felelősségtudat

A járvány megfékezésével a migráció kérdése visszakerül az európai politika középpontjába – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken

Orbán Viktor azt mondta, „migránshadak dörömbölnek Európa szinte minden ajtaján”. Tavaly ilyenkor az illegális határátlépési kísérletek száma Magyarország déli határainál 10 ezer körül volt, idén már 38 ezer. A migrációs nyomás nő nemcsak a szárazföldön, hanem Európa tengeri határain is – tette hozzá. Magyarország álláspontja világos, elutasítja az illegális migrációt. A migráció azonban a járvány idején különösen veszélyes, ezért azt javasolja, két évig semmilyen migrációt ne engedélyezzenek – közölte.

Azzal kapcsolatban, hogy 137 ezer olyan ember van, aki nem vette föl a második oltását az első után, Orbán Viktor úgy fogalmazott, „a magyar emberekben van felelősségérzet, de úgy tűnik nem mindenkiben”.

Sikeres lehet a gazdaság újraindítása – jelentette ki továbbá a magyar kormányfő. Szerinte felmerül a kérdés, mi legyen azzal a pénzzel, amit a gazdaság az ország normális működéséhez szükséges összegen felül képes előteremteni. Álláspontja szerint a legegyszerűbb visszaadni azoknak, akik megdolgoztak érte, különösen a családosoknak, akik a válság során a legnagyobb terhet viselték.

Akinek van gyermeke, az hadd kapja vissza azt a pénzt, amiért megdolgozott, és adóként befizetett az átlagjövedelem mértékéig – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor kifejtette, ha egy biztonságosabb, kevésbé törékeny gazdaságot akarunk látni, akkor a családoknak is nagyobb biztonságban kell lenniük. Mindig a legkevesebbet keresők vannak a legbizonytalanabb helyzetben, ezért a minimálbért meg kell emelni. De ez nem csak akarat kérdése, meg kell találni az összhangot a minimálbér-emelés és a kis- és közepes vállalkozások versenyképességének megőrzése között – mondta a miniszterelnök.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek