Orbán Viktor: a zsidóság értékei továbbra is színesítsék nemzetünket, gyarapítsák közösségeinket!

Levélben köszöntötte a zsidó újév alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök négy magyarországi zsidó szervezet vezetőjét – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

    A levelekben – amelyeket Deblinger Eduárd, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnöke, Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke, Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija, valamint Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnöke számára kézbesítettek szerdán – Orbán Viktor úgy fogalmaz: “mikor az óévet felváltja az új, valamennyien számvetést készítünk. Értékeljük az elmúlt időszakot, és felülvizsgáljuk a terveinket. Bár eltérően számítjuk az időt, és hagyományaink is különböznek, a Rós Hásáná mégis közös értéket közvetít”.
    A kormányfő a zsidó újév alkalmából “örömmel és nagyrabecsüléssel” köszöntötte a magyarországi zsidó közösséget. Orbán Viktor úgy fogalmazott: “kérem a Teremtőt, hogy mindaz az érték, amelyet Önök és elődeik évszázadok óta őriznek és ápolnak, továbbra is színesítse nemzetünket, és vezessen közösségeink gyarapodásához! Kívánom, hogy valamennyien a jó esztendőre legyenek beírva!” – zárta köszöntő sorait a miniszterelnök.


Hasonló cikkek