Orbán Viktor Emmanuel Macronnal és Ursula von der Leyennel tárgyalt

A magyar miniszterelnök telefonon beszélt az európai orosz olajembargóról a francia köztársasági elnökkel és munkavacsorán tárgyalt Ursula von der Leyennel.

A vezetők Európa energiabiztonságával kapcsolatos kérdésekről tárgyaltak egymással – idézi az MTI Havasi Bertalant, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjét.

Korábban Clement Beaune, a francia kormány európai uniós ügyekben illetékes minisztere a Reuters szerint belengette Macron és Orbán tárgyalását. A miniszter azt is elmondta, hogy szerinte ezen a héten még összejöhet az orosz Európai Unió olajimport-embargója Oroszországgal szemben, ahogy arra az Európai bizottság javaslatot tett.

Hétfőn Orbán Viktor Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével egyeztetett az Oroszország Ukrajna lerohanása miatt tervezett újabb, már hatodik szankciós csomagról, amelynek része az európai orosz olajszállítások leállítása. Leyen szerint volt értelme a találkozónak, de megállapodás nem jött létre, további munkára van szükség, videokonferenciát fog összehívni a regionális szereplőkkel az olajinfrastruktúrával kapcsolatos együttműködés megerősítése érdekében.

Nyitókép: Illusztráció

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek