Orbán Viktor és a Fidesz nem támogatja a liberálisok bevándorláspolitikáját, ezért támadják Magyarországot

Avatar

A magyar kormány a bajor Manfred Weber (Keresztényszociális Unió) jelöltségét támogatja az Európai Néppárt csúcsjelölti posztjára a jövő évi európai parlamenti választás előtt

– erősítette meg a Kormányzati Tájékoztatási Központ szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményben, hozzátéve, Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz nem támogatja a liberálisok bevándorláspolitikáját, ezért támadják és kritizálják Magyarországot.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ ezt arra reagálva közölte, hogy Alexander Stubb, az EPP másik csúcsjelöltje egy szombati interjújában kijelentette: az Európai Néppártnak fontolóra kellene vennie az Orbán Viktor jobboldali magyar miniszterelnök vezette Fidesz kizárását a pártcsaládból.

Ha Orbán Viktor nem tiszteli a pártcsalád értékeit, el kell hagynia az EPP-t – mondta a finn politikus a Redaktionsnetzwerk Deutschland német médiacsoportnak adott interjúban. Stubb közölte, “egyáltalán nem tolerálja az intoleranciát”, elfogadhatatlannak nevezve a szólás-, a gyülekezési és a tudományos szabadság korlátozását Orbán Viktor által.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ azt írta: a jövő héten az Európai Néppárt fontos döntést hoz, kiválasztja csúcsjelöltjét a jövő évi európai parlamenti választásra. Alexander Stubb a Néppárt liberális szárnyának jelöltje, “aki Soros Györggyel személyesen nagyon jó kapcsolatot ápol” – tették hozzá.

A Fidesz az Európai Néppárt kereszténydemokrata szárnyához tartozik, Orbán Viktor és a Fidesz nem támogatja a liberálisok bevándorláspolitikáját, ezért támadják és kritizálják Magyarországot

– olvasható a közleményben

Az EPP-nek két csúcsjelöltje van: Alexander Stubb és Manfred Weber, és miután jelenleg a pártcsalád a legnagyobb az Európai Parlamentben, mindkettejüknek van esélye arra, hogy a választások után az Európai Bizottság elnöke legyen.

 


Hasonló cikkek