Orbán Viktor kemény hangvételű levelet írt Manfred Webernek

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter vasárnap tette közzé Orbán Viktor Manfred Webernek, az Európai Néppárt (EPP) elnökének írt levelét a közösségi oldalán.

Novák Katalin közösségi oldalán úgy fogalmazott: „Elfogadhatatlan, hogy mialatt egész Európa élet-halál harcot vív a koronavírus ellen, amikor naponta ezrek halnak meg a kontinensen, a brüsszeli buborékban az Európai Néppárt képviselőcsoportja azon dolgozik, hogyan tudná a Fideszt kizárni soraiból.”

„A Néppárt lakosságarányosan legerősebb pártjaként nem nézzük tétlenül, ahogy a jobbközép tönkreteszi önmagát” – írta Novák Katalin.

Kemény hangvételű levélben tájékoztatta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét a magyar miniszterelnök arról, hogy a Néppárt be nem tartott ígéretei és politikai áskálódásai miatt a Fidesz kiléphet a képviselőcsoportból.

„Az elmúlt két évben ígéretek sora hangzott el a pártban arról, hogy a jövővel kapcsolatos elképzeléseinkről mély, belső egyeztetést folytatunk. Az elmúlt év december 6-án Önnek címzett levelemben javasoltam, hogy az európai parlamenti képviselőcsoport szintjén új típusú együttműködést alakítsunk ki, hasonlót az EPP-ED modellhez.

“Az ígéreteiket nem tartották be, és a levelemre sem született válasz” – írta Orbán Viktor levelében.

A magyar miniszterelnök így folytatja: „Ehelyett a belső szabályok átírása került az asztalra, rekord sebességgel és azzal a céllal, hogy megkönnyítsék képviselőink kizárását, vagy amennyiben ez a próbálkozás sem kapná meg a szükséges többségi támogatást, úgy megteremtenék a választott európai parlamenti képviselőink képviselőcsoportból történő kizárásának sebtében összetákolt és jogilag megkérdőjelezhető feltételeit.”

„Ezúton tájékoztatom Frakcióvezető urat, hogy amennyiben az elnökség és a nemzeti delegációvezetők február 26-i találkozóján elfogadott rendelkezéseket szavazásra bocsátják és meg is szavazzák, úgy a Fidesz elhagyja a képviselőcsoportot” – zárta levelét a miniszterelnök.

 

Forrás: hirado.hu

 

Világ tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 

 


Hasonló cikkek