Orbán Viktor: Magyarországnak működnie kell

Nyugodt és higgadt védekezésre van szükség a koronavírus járvány második hullámában mondta Orbán Viktor a közmédiának adott exklúzív interjújában. A kormányfő hangsúlyozta, ha mindenki betartja a szabályokat, akkor az idősek életét meg tudják védeni és a családok életszínvonala sem csökken. Az emberek azt várják a kormánytól, hogy Magyarország működjön – hangzott el az M1-en. A kormányfő aláhúzta: amíg az időseket meg lehet védeni, addig az iskolákat is nyitva lehet tartani.

„Tavaszhoz képest most sokkal nyugodtabb és magabiztosabb is, mert pontosan tudjuk, hogy mivel állunk szemben” – jelentette ki Orbán Viktor a vírus elleni védekezésről az M1-nek adott exkluzív interjújában.

A miniszterelnök közölte: megvannak a védekezés eszközei és pontosan tudja, hogy mit szeretnének az emberek, hiszen több mint 1 millió 800 ezer ember küldte vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet. A miniszterelnök hangsúlyozta: most a védekezésben magabiztos kiszámíthatóságra van szükség.

Az iskolákkal kapcsolatban közölte,

amíg az időseket meg lehet védeni, addig az iskolákat is nyitva lehet tartani.

Orbán Viktor azt mondta: a második hullámban a védekezés sikerét a megmentett emberéletek számában mérjük, nem a megbetegedések számában. A miniszterelnök kijelentette: Magyarország működőképességének fenntartásához szükséges hogy azt a néhány biztonsági szabályt amilyen például a távolságtartás és a maszkviselés mindenki betartsa.

A gazdaságot sikerült megerősíteni. Annyi munkahely jött létre, mint amennyit a vírus elpusztított, sőt a munkahelyek száma növekedni fog az év hátralévő részében – folytatta a kormányfő. Orbán Viktor hozzátette: a budapesti turizmus ugyanakkor komoly károkat szenvedett, mivel csaknem teljes egészében a küldöldi vendégekre támaszkodott. A fővárosban ezért üzleti modellváltásra van szükség.

A kormányfő arról is beszélt, hogy a családok életszínvonalát is meg kell őrizni. Hozzátette:

ez egy hosszú munka és ehhez szükség van egy családi ügyekkel foglalkozó új tárca nélküli miniszterre.

Arra kell készülni egész Európában hogy a fertőzések száma nagyobb lesz, így Magyarországon is. A kormányfő közölte: tudomásul kell venni hogy egy magasabb fertőzöttségi mutatóval kell együttélni. Orbán Viktor hangsúlyozta: a kormány azért dolgozik, hogy megvédje az idősek életét, a családok életszínvonalát úgy, hogy közben megőrzi a gazdaság, az ország működőképességét.

Forrás: M1


Hasonló cikkek