Orbán Viktor miniszterelnök Miskolcon járt

A Palotaszálló adott otthont szerdától-péntekig a Fidesz–KDNP évadnyitó frakcióülésének, Lillafüreden.

Bevezetőjében Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője azt mondta: „Miskolcra szerettünk volna jönni, hiszen Miskolc egy sikeres város”.

Szerdán Orbán Viktor miniszterelnök megtartotta politikai értékelő beszédét és vázolta a következő félévre vonatkozó, stratégiai feladatokat. Csütörtökön Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatott az államreformról és a bürokráciacsökkentés módjáról, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a földárverésekről és a birtokpolitika alakulásáról, míg Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a hulladékgazdálkodás átalakításával kapcsolatos teendőkről tartott ismertetőt. V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár, majd Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szintén beszámolt az eredményekről, illetve a következő időszak teendőiről.

„Miskolc ma már nem a munkanélküliek, hanem a munkaerőt kereső vállalkozások városa” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, a miskolci Városházán tartott sajtótájékoztatón. Véleménye szerint a modern ipari várossá válás útján Miskolc jó ütemben halad. A fejlesztések közül kiemelte a diósgyőri vár és a miskolctapolcai fürdő felújítását, valamint az iparterület bővítését. Bejelentette, hogy a kormány 8 milliárd forinttal támogatja az intermodális csomópont megépítését.

Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke meghívására a miniszterelnök- Balog Zoltán és Seszták Miklós miniszterek kíséretében- látogatást tett az egyházmegye székházában. A püspök megköszönte az eddigi kormányzati támogatást, amellyel sikerült felújítani a görög-katolikus székesegyházat, valamint az egyházmegyei levéltár és egyházművészeti gyűjtemény épületét.

Pénteken délelőtt a Fidesz elnöksége és a frakció kabinetjei is üléseztek, az illegális bevándorlás állt az évadnyitó frakcióülés zárónapjának középpontjában.

 

Szöveg: Vona Ildikó

Nyitókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek