Óriáskerék épül Kecskemét közepén

Egy óriáskerék épül a belváros szívében a Téli Fényünnep idejére. Kedden kezdődnek a munkálatok, hétvégén pedig már ki is próbálhatják akik szeretnék.

Kedden kezdődnek az építés munkálatai, a tervek szerint a hétvégére már össze is szerelik a hatalmas szerkezetet. Így madártávlatból is láthatjuk majd az adventi díszbe öltözött a főteret. A különleges attrakció a Téli Fényünnep és Csodaország Kecskeméten című programsorozat részeként érkezik, 35 méter magas lesz. Így garantáltan pazar látványban lesz része azoknak, akik felülnek rá.

Az ünnepi fényeket november 27-én, az első adventi gyertyagyújtáskor kapcsolják fel, a tervek szerint hétvégén indulhat el az adventi óriáskerék is. Minden látványosság az érvényben lévő pandémiás szabályozások betartásával lesz megtekinthető. A Téli fényünnep és Csodaország Kecskemét programjai ingyenesek lesznek, az óriáskerék kivételével.

A fényünnepet szervező Hírös Agóra azonban nem érte be ennyivel. Fényfestésben pompázik majd Deák téri épülete, új faházak épülnek az adventi vásárhoz, fantasztikus színpadi programok várnak ránk, a gyerekek pedig bekukkanthatnak Mikulás házába is. Ha mindez nem lenne elég, lesznek világító rénszarvasok, sőt jégszobrász is. – írja a HIROS.HU

Juhász Márta

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek