Őrizetbe vették R. Krajmert, a NAKA korrupcióellenes egységének volt vezetőjét

Múlt héten őrizetbe vette a rendőrség Robert Krajmert, a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) korrupcióellenes egységének volt vezetőjét. Bilincsben vitték el a rendőrök trencséni (Trenčín) házából. A rendőrségi akció a trencséni Fatima étterem ügyével kapcsolatos.

A trencséni Fatima étterem ügyével kapcsolatban 5 személyt gyanúsított meg a nyomozó az igazságszolgáltatás akadályozása és hamis tanúzás miatt – tájékoztatta csütörtökön a TASR hírügynökséget Michal Slivka, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője.

Monika J. volt államtitkár is a gyanúsítottak között van, szeptember 9-én hallgatták ki a NAKA nyitrai (Nyitra) kirendeltségén. Vele együtt állították elő Peter V.-t, Milan Ž. exrendőrt, Anna Ž. trencséni ügyvédet és Michal V.-t, aki eddig tanúként szerepelt az ügyében.

Krajmer Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolása után, 2018 márciusában mondott le a NAKA korrupcióellenes egységének vezetői posztjáról. Krajmert kritizálták, miután a sajtó nyilvánosságra hozta, hogy a nyomozás elején ő is jelen volt a bűncselekmény helyszínén. Krajmer elmondása szerint alapos megfontolás után maga kérte felmentését, mert nyomást gyakoroltak a családjára és a korrupcióellenes egységre, amit ő észszerűtlennek tartott és politikai okokat látott mögötte.

Lemondása után is a rendőrség kötelékében maradt. Egy év múlva azonban munkaszerződése felbontását kérte, és 2019. március 1-jén távozott belügyminisztériumi posztjáról.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek