Öröm a jégen és a focipályán Diósgyőrben

(b-j) Egri István és Vas János (Fotó: Szabó Krisztián / dvtk.eu)

Vas János, 92-szeres magyar válogatott jégkorongozó kétéves szerződést írt alá a DVTK Jegesmedvékkel, a klub NB I-es labdarúgó csapata pedig az OTP Bank Liga 28. fordulójában legyőzte a Paks gárdáját.

Sajtótájékoztató keretében mutatta be a DVTK Vas Jánost, aki jelenleg az egyik legmagasabban jegyzett magyar jéghokisnak számít. Dunaújvárosban kezdett jégkorongozni, majd 18 éves kora előtt Svédországba költözött, ahol a legnívósabb juniorligákban teljesített kimagaslóan. 2002-ben a Dallas Stars szerződtette, 2005-ig Svédországban, majd Észak-Amerikában az Iowa Starsban játszott. 2008-ban tagja volt a Sapporóban aranyérmet nyerő magyar válogatottnak. 2009-től európai elitbajnokságokon szerepelt: Svédországban, Csehországban, Franciaországban és az EBEL-ben. A tavalyi A-csoportos világbajnokságon két góllal járult hozzá Fehéroroszág legyőzéséhez és a magyar válogatott sikeréhez. Tavaly költözött haza Magyarországra, és a Fehérvár AV 19 gárdájában töltött szezon után kötelezte el magát a DVTK Jegesmedvék együtteséhez két évre. Rich Chernomaz szövetségi kapitány ismét meghívta a magyar jégkorong-válogatottba; külön öröm, hogy Diósgyőrből két másik játékos, Magosi Bálint és Gőz Balázs is benne van a keretben. Közösen utaztak a kijevi divízió I/A-s világbajnokságra, ahol a múlt szombaton lezajlott meccsen a házigazda ukránok felett 5-3-as győzelmet arattak. Vas János gólt is lőtt, a nemzeti csapatban ez már a 21. volt.

Sajtótájékoztató a paksi mérkőzés előtt: (b-j) Eperjesi Gábor és Bódog Tamás / PTV Fotó: Vona Ildikó

Hétvégén folytatódott a labdarúgó OTP Bank Liga. A 28. fordulóban Pakson léptek pályára a Diósgyőri VTK focistái, és Ugrai Roland góljával nyertek a hazaiak ellen. Ebben a bajnokságban a DVTK az első csapat, amelyik győzni tudott Pakson. A diósgyőriek többet birtokolták a labdát és kezdeményezőbbek is voltak, annak ellenére, hogy egyik „húzóemberük”, Nono (teljes nevén: José Antonio Delgado Villar) nem léphetett pályára, mivel 4 mérkőzésre szóló eltiltást kapott a Magyar Labdarúgó Szövetségtől azért, mert a Haladás-DVTK meccsen megütötte az ellenfél játékosát. Bódog Tamás vezetőedző csapata legyőzte a Paksot 1-0-ra, és ezáltal megszerezte azt a három pontot, ami segíthet elkerülni a Diósgyőrnek az NB I-ből való kiesést. A következő fordulóban, április 29-én a Vasas ellen lép majd pályára a DVTK.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek