Orosz és ukrán vállalkozók ezreinek van cége Szlovákiában

Az orosz és ukrán vállalkozók a szlovákiai cégek 15 leggyakoribb külföldi tulajdonosai közé tartoznak: Szlovákiában együttesen 3284 társaság van a tulajdonukban – derül ki a Dun and Bradstreet tanácsadó társaság legfrissebb felméréséből.
„Az ukránok az aktívabbak, 2174 társasággal, több mint 40 millió eurós jegyzett tőkével. Az oroszországi vállalkozók 1110 céget irányítanak Szlovákiában, amelyek összesített tőkéje meghaladja a 70 millió eurót” – mondta el Petra Štěpánová, a Dun&Bradstreet elemzője.

Ukrajna jelenleg így az 5. a külföldi tulajdonosok rangsorában, míg Oroszország a 11. helyen áll Szlovákiában. Az elemzés szerint az ezen országokból származó vállalkozók leggyakrabban olyan társaságokat irányítanak, amelyek éves forgalma nem haladja meg az 1 millió eurót.

Oroszország esetében 156 olyan társaság van, amelyek legfeljebb két alkalmazottat foglalkoztatnak, míg 898 cég esetében a hivatalos adatokból nem lehet meghatározni a foglalkoztatottak számát.

Ukrajna esetében 334 cégnél regisztráltak legfeljebb 2 alkalmazottat, 1714 cég esetében a foglalkoztatottak száma pedig nem nyilvános. Az elemzésből az is kiderül, hogy a legtöbb orosz és ukrán vállalkozó Pozsony megyében van jelen, ahol az oroszok 691, az ukránok 1026 céget irányítanak. Az ágazatok közül a nagykereskedelem, a kiskereskedelem, a javítás és karbantartás van az elő helyeken, ezekben 276 orosz és 428 ukrán cég tevékenykedik.

Forrás: ujszo.com

Fotó: Shutterstock

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek