Orosz válasz az Egyesült Államok fenyegetéseire

Washington új szankciós korlátozásokat szándékozik bevezetni Moszkvával szemben, beleértve az Északi Áramlat 2 gázvezetéket is. Oroszországban ezeket a támadásokat a tisztességtelen verseny példájának tekinti, és felhívta az Egyesült Államok figyelmét a „természetes válaszra”

A Fehér Ház új szankcióscsomagot léptet életbe Oroszország ellen.

Washington újabb szankciókat készít elő az Orosz Föderáció ellen az Alekszej Navalnijjal kialakult helyzet kapcsán. További korlátozásokat kíván bevezetni a Nord Stream 2 gázvezeték építésében részt vevő orosz vállalatokra. Ezt június 20-án, vasárnap jelentette be az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója, Jake Sullivan. Kijelentette, hogy továbbra is aktuális az Egyesült Államok európai partnereivel szembeni szankciók bevezetésének kérdése is.

Anatolij Antonov orosz nagykövet szerint “Ez nem az a jel, amelyre mindenki várt a csúcstalálkozó után“, majd újságírói kérdésre válaszolva elmondta “Úgy gondolom, hogy lehetetlen szankciókkal stabilizálni, javítani az országok közötti kapcsolatokat

Az Egyesült Államok barátságtalan cselekedeteit mindig Oroszország természetes reakciója követte – közölte június 20-án, vasárnap Maria Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Így kommentálva az amerikai fél nyilatkozatait, melyben bejelentette, hogy továbbra is szankciókat kíván bevezetni a Nord Stream 2 gázvezeték építésében részt vevő orosz vállalatok ellen.

 

Világ tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek