Oroszlány – adventi népdalköri találkozó

Közel kétszázan daloltak

A népdal és a népzene hagyományőrző múltját megőrizve, az egyre kevesebbszer hallott, énekelt népdalok felidézése, illetve megismertetése a fiatalabb generációval, a néprajzi tájegységek népdalcsokrainak bemutatása és az együtt dalolás élménye – ez volt a célja az oroszlányi adventi népdalköri találkozó életre hívásának egykor, s ez volt vasárnap is, amikor immár huszonhetedik alkalommal rendezték meg a művelődési központban.

Aranyosi Éva a Bányász Népdalkör vezetője, főszervező és az együttes tagjai fogadták koradélután a tizennégy vendégfellépő csoportot, köztük a három felvidéki dalárdát.

A szervezők idén azt kérték, hogy a karácsonyi ünnepkörhöz tartozó népdalok mellett az együttesek saját tájegységük énekeiből, hangszeres produkcióiból is adjanak ízelítőt.

A többek között Imelyről, Berhidáról, Gyenesdiásról, Naszvadról, Ösküről és Vilonyáról érkezők közül sokan ismerősként üdvözölték egymást, hiszen nem egyszer találkoztak m ár a különböző fesztiválokon, minősítő rendezvényeken, így nem csoda, hogy gyorsan elszállt az a pár óra, miközben közel kétszáz torokból szóltak a dalok az oroszlányi színpadon.

 


Hasonló cikkek