Oroszlány – Évet értékeltek az önkéntes lánglovagok

Hiába a tiltás, rendre gyulladnak be a tarlók, külterületek, így nem csoda, hogy az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület péntek délutáni közgyűlése alatt is érkezett riasztás.

Tyukodi József elnök köszöntötte a megjelenteket, akik között ott volt – többek mellett – Rajnai Gábor alpolgármester, File Beáta jegyző, Németi László megyei katasztrófavédelmi igazgató, Schaffer László, a megyei Tűzoltó Szövetség alelnöke és Szabó Imre helyi tűzoltóparancsnok.

tűzoltó-tyuki1

Mint az a 2016-os év értékelő előterjesztéséből kiderült, bevetési feladataik és saját rendezvényeik mellett számtalan esemény szervezését, biztosítását vállalták el tavaly. Önkénteseik ott voltak az oroszlányi baráti kör farsangi télűzésén, a mikulásház programon, a tavaszi motoros találkozón, és szintén aktív részesei voltak a vöröskereszt akcióinak.

Saját rendezvényeik közül az elnöki beszámoló a Szent Flórián megemlékezést és koszorúzást, az egyesület fennállásának 105. évfordulóját, a különböző versenyeket, felmérő gyakorlatokat, valamint a partnerlátogatásokat, kapcsolatokat emelte ki.

Bár az elmúlt évben az egyesületből öt tag távozott, három új lépett a helyükre, arra pedig nagyon büszkék, hogy 12 fős ifjúsági csapatot sikerült megszervezniük. A 35 fős önkéntes közösség munkáját 5 pártoló és 15 támogató is segíti.

A mai állapot szerint már annyi szak és védőfelszerelést sikerült pályázni és beszerezni, amelyekkel egyszerűbb szakbeavatkozások végrehajtására is készen állunk. Büszkék lehetünk arra, hogy ez a fejlődés az idő előrehaladtával nem csökkent, sőt egyre dinamikusabban növekedett. Az egyesület egyre gördülékenyebben, egyre hatékonyabban működik, újabb céljainkat már kitűztük, reményeink szerint ezeket is meg fogjuk valósítani

– fogalmazott Tyukodi József.


Hasonló cikkek