Oroszlány – Fényárban a város

Tésről, Győrújbarátból, Ösküből, Budaőrsről, Imelyiből érkeztek többek között hagyományőrző daloscsoportok vasárnap, hogy részt vegyenek a XXVI. Adventi Népdalköri Találkozón.

A Bányász Népdalkör
A Bányász Népdalkör

A Bányász Népdalkör és az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár közös eseményét 1991-ben rendezték meg első alkalommal, s komoly rangot vívott ki magának a térség kulturális programjai között.

adventstart14

A fellépő nyolc együttes mintegy háromórás, színvonalas bemutatóját követően, a szabadtéri színpadon Lazók Zoltán polgármester üdvözölte a település lakóit és vendégeit advent első vasárnapjának alkalmából.

– Az advent eljövetelt, előkészületi időt, várakozást jelent. Ilyenkor több figyelemmel fordulunk egymás, s különösen családunk felé. Az igazi ünnepeket azonban nem a naptár hozza el, az csak bennünk, tetteinkben létezik, ha elismerjük, ha nem. Ez a lélek, a szeretet, a gondoskodás, az együvé tartozás ünnepe, s én azt kívánom, legyen része városunk minden polgárának ebben a meghittségben, mert ne feledjék: Nem időpont vagy időszak a karácsony, hanem lelkiállapot. Békességben, jóakaratúan és könyörületesen élni – ez a karácsony igazi szelleme – fogalmazott a polgármester, aki köszönetet mondott Szabolcs Csabának és családjának, amiért felajánlották azt a fenyőt, ami Oroszlány karácsonyfájaként díszíti a főteret.

Az est folyamán ezernél is több látogatója volt a tűzzsonglőröknek, a népdalosok és a Budapest Voice koncertjének, a karácsonyi vásár hangulatos faházainak, s nem utolsó sorban a legkisebbeknek felállított kisvasútnak.

Szép lett a tavaly megkezdett, s idénre immár teljességében pompázó díszkivilágítás, a betlehemes installáció, s az első gyertya is felgyulladt a hatalmas adventi koszorún.

A karácsonyi várakozás következő időszakában gazdag kulturális műsorral várják a szervezők a helyben lakókat, valamint a távolról érkezőket egyaránt, amelyekről Oroszlány honlapján tájékozódhatnak.


Hasonló cikkek