Országos sztrájkot tartanak szerdán az Egyesült Királyságban

Országos sztrájkot tartanak szerdán az Egyesült Királyságban. Közel félmillió brit vehet részt a szerdai sztrájknapon. A brit kormány jelentős fennakadásokra figyelmeztetette a lakosokat, miután a szakszervezetek bejelentették összehangolt sztrájkjukat. Tanárok, vasúti dolgozók, sofőrök és közalkalmazottak szüntetik be a munkát szerdán.

 

A brit kormány közel 600 katonát rendelt ki, hogy enyhítsék a munkabeszüntetés hatásait

 

A szakszervezetek szerint a szerdai sztrájk 2011 óta a legnagyobb lesz az Egyesült Királyságban. A megmozdulásnak lesz folytatása is, ugyanis a nővérek és más egészségügyi dolgozók gördülő sztrájkot szerveznek a jövő hétre.

Szerdán több tüntetést is tartanak a kormány sztrájkszabályokat érintő törvényjavaslata ellen. A szakszervezetek szerint az új szabály lehetővé tenné, hogy a sztrájkban legálisan résztvevő dolgozókat később kirúghassák.

Rishi Sunak brit miniszterelnök egyértelművé tette, hogy csak akkor tárgyalnak a szakszervezetekkel, ha a sztrájkokat nem tartják meg. A brit kormány közel 600 katonát rendelt ki, hogy enyhítsék a munkabeszüntetés hatásait.

Forrás: euronews.com

A nyitókép illusztráció.

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek